A konferencia szervezői és vendégelőadók

 

A rendezvényen meghívott vendég előadóinktól és a szervező cégek képviselőitől hallhat hasznos és érdekes előadásokat. Ismerje meg őket és az általuk képviselt vállalatokat.

a rendezvény szervezői és előadói:

Kolozs Csaba (EQUICOM)

Kolozs Csaba (EQUICOM)

ügyvezető igazgató

1996-tól, a győri Széchenyi Egyetem elvégzésétől a szakmában dolgozik, ahol tapasztalatait kezdetben távközlési hálózat kivitelezésében, majd egy rendszerintegrátor cégnél szerezte. 2000-ben, mint alapító, másodmagával hozta létre az EQUICOM Méréstechnikai Kft.-t, melyben a cégvezetés feladatai mellett a szolgáltatói hálózatokért felel.

Cziráky Zoltán (EQUICOM)

Cziráky Zoltán (EQUICOM)

ügyvezető igazgató

1996-tól, a győri Széchenyi Egyetem elvégzésétől a szakmában dolgozik, ahol tapasztalatait kezdetben távközlési szolgáltatóknál, majd rendszerintegrátoroknál szerezte. 2000-ben mint alapító, másodmagával hozta létre az EQUICOM Kft-t, melyben a cégvezetés feladatai mellett a vállalati hálózatokért felel.

Horváth Róbert (EQUICOM)

Horváth Róbert (EQUICOM)

mérnök konzulens

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán, Infokommunikációs Rendszerek szakirányán végzett 2011-ben. A diploma megszerzése után multinacionális cégnél helyezkedett el, ahol optikai és mikrohullámú távközléshez tartozó eszközök felelőse volt. 2013-ban csatlakozott az EQUICOM Méréstechnikai Kft-hez, ahol a szolgáltatói hálózatok által igényelt műszerekkel és megoldásokkal foglalkozik.

Liszaki János (EQUICOM)

Liszaki János (EQUICOM)

senior rendszermérnök, vállalati hálózatok

18 éven keresztül egyetemi környezetben főleg hálózat és alkalmazás üzemeltetéssel foglakozott. Részt vett a hallgatók informatikai képzésében, illetve Cisco akadémiának volt CCNA és CCNP oktatója. 2009 óta az EQUICOM Kft. senior rendszermérnöke, ahol a vállalati hálózatok méréstechnikai területén szakmai és értékesítési feladatokat lát el, mellette technológiai tanfolyamokat tart az Equicom Oktató Központban.

bővebben az EQUICOM-ról

Az EQUICOM Méréstechnikai Kft. 2000 óta van jelen a magyarországi ICT piacon, telekommunikációs, informatikai és kábeltelevíziós méréstechnikai megoldásokkal. Világviszonylatban is vezető pozíciót elfoglaló beszállítói innovatív megoldásokat kínálnak az adatátviteli és kommunikációs hálózatok létesítési és üzemeltetési méréséhez, analíziséhez, és monitorozásához. Az évről-évre növekvő piaci jelenléte az ügyfeleikkel kialakított jó kapcsolat, a technológia központú szemlélet, és a hozzáadott érték növelésére való törekvés mellett a beszállítók folyamatos fejlesztési munkájának is köszönhető.

Határozott célok – szakértelem a méréstechnikában

A hosszú távú célok eléréséhez elengedhetetlen a bizalom. Legfőképpen bizalom a forgalmazó és a mögötte álló gyártók iránt. Ehhez viszont szükség van a magas szintű, naprakész szakértelemre, hiszen e nélkül nehéz lenne a leendő felhasználó számára megfelelő megoldást ajánlani. Továbbá nélkülözhetetlen a folyamatos jelenlét és támogatás, mivel a forgalmazó az egyetlen kapocs a felhasználó és az eszköz gyártója között. Megalakulása óta a vállalat legfontosabb célkitűzése, hogy egy valóban ügyfélközpontú kereskedelmi tevékenységet képviseljen a magyarországi mérőműszer forgalmazó piacon.

Szakterületek – komplett ICT felügyelet

A beszállítók meghatározó jelenléte révén olyan területeken értek el jelentős sikereket, mint a hozzáférési optikai hálózatok mérése, az új generációs transzport technológiák analízise, vagy a vállalati informatikai hálózatok mérése és monitorozása. A 25 éves kanadai központú EXFO kezdetekben optikai kézi műszereiről volt ismert, mára azonban a szolgáltatói hálózatok minden szegmensére fejleszt méréstechnikai megoldásokat. A NetScout/Fluke Networks hasonlóan széles spektrumon fedi le az informatikai hálózatok analízisét és monitorozását, a fizikai szinttől a vezeték nélküli technológián át egészen az alkalmazás teljesítmény menedzsmentig. A FITEL Furukawa Electric optikai szálhegesztőivel, és a VeEX, valamint Effigis cégek szolgáltatói hálózatok üzemeltetésére szánt kézi műszereivel valamint kábeltelevíziós analizátoraival lesz teljes a megoldások tárháza.

http://www.equicom.hu

Georgieff Zsolt (HFC Technics)

Georgieff Zsolt (HFC Technics)

ügyvezető igazgató

A HFC Technics Kft. 2000 decemberében történt alapítását megelőzően több mint tíz év alvállalkozói tapasztalatot szerzett, ahol megismerte a kábeltelevíziós szakma rejtelmeit. 2008-tól a HFC Technics Kft. egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője, cégével alapítója a DigiHead központi digitális szolgáltató vállalkozásnak. Cégvezető feladatai ellátása mellett aktívan részt vesz az értékesítési és szolgáltatásfejlesztési folyamatokban.

Tamás Gergely Péter (HFC Technics)

Tamás Gergely Péter (HFC Technics)

szoftverfejlesztési vezető

2009-ben végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, mint infokommunikációs mérnök. Ezzel párhuzamosan már 2001 óta foglalkozik a kábeltelevíziós szakmában szoftvermegoldások készítésével és üzemeltetésével. 8 éve a HFC Technics munkatársa, ahol szoftverfejlesztési vezető pozíciót tölti be.

bővebben a HFC Technics-ről

A HFC Technics fő működési területe a telekommunikációs és infokommunikációs rendszerek szállítása, fejlesztése és kapcsolódó szolgáltatások biztosítása a kábeltelevízió és internet szolgáltatók részére.

Gyártói kapcsolataink alapja a hosszú távú, stabil együttműködés, melynek köszönhetően jelentős sikereket elérve, több világpiacvezető gyártó magyarországi képviseletét és forgalmazói tevékenységét látjuk el. Az immár tizennyolcadik évébe lépő vállalkozásunk alapvető stratégiája a minőség, megbízhatóság és a stabilitás.

Az alapítást követő első nyolc évére jellemző, rendkívül dinamikus növekedéssel elért pozíciónkat, a gazdasági válság hatásainak ellenére is megtartottuk. Ehhez szükség volt a folyamatos szolgáltatás és termékpaletta fejlesztésre, új technológiák bevezetésére. A fejlesztések és befektetések segítségével komplex digitális szolgáltatási platformokat hoztunk létre, melyek támogatják a kis és közepes méretű KTV szolgáltatók versenyképességének fennmaradását.

Ügyfeleink a magyarországi kábeltelevíziós iparág teljes palettáját képviselik, a legnagyobb szolgáltatóktól a legkisebbekig, emellett kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységünket a környező országokra is kiterjesztettük.

Az általunk képviselt gyártók berendezései, illetve saját fejlesztésű termékeink és szolgáltatásaink, lefedik az iparág teljes területét, kezdve az előfizetői csatlakozóktól és kábelektől, egészen a felhő alapú IPTV, OTT szolgáltatásig. Az iparági trendeknek megfelelően, megoldásainkban és szolgáltatásainkban domináns elemek a digitális televíziózáshoz és internet szolgáltatáshoz szükséges központi kiszolgáló rendszerek, illetve az ehhez szükséges előfizetői eszközök.

Működésünk hatékonyságának és megbízhatóságának fenntartása érdekében cégünk 2006-óta alkalmazza az ISO minőségbiztosítási rendszert.

a rendezvény vendégelőadói:

Vratislav Blazek (EXFO)

Vratislav Blazek (EXFO)

Regional Sales Manager

1996-ban végzett Prágában a Cseh Műszaki Egyetemen távközlési mérnökként, majd rövid fejlesztési környezetben töltött idő után máris a méréstechnikával kezdett el foglalkozni. Először helyben több gyártó cég disztribútoraként dolgozott 1999-től 7 évig. Ezek után 2007 januárjától először mérnök konzulensként, majd 2008 elejétől, immáron több, mint 10 éve a kanadai EXFO cég Kelet-Európáért, valamint Oroszországért felelős regionális kereskedelmi menedzsere, így az EQUICOM Méréstechnikai Kft. közvetlen kapcsolattartója is egyben.

Jean Baptiste Letang (EXFO)

Jean Baptiste Letang (EXFO)

Product Line Manager

2006 óta dolgozik a távközlési szektorban, miután mester diplomát szerzett Franciaországban, a Párizs déli részén lévő Polytech Egyetemen Optoelektronika szakon. Több éves terepi tapasztalattal a háta mögött lett az optikai alkalmazások szakértőjévé Európában és jelenleg termékmenedzserként dolgozik a kanadai EXFO mérőműszereket gyártó cég száloptikai üzletágán belül az installálási és üzemeltetési csoportban. Az Egyesült Arab Emirátusokban, azon belül Dubaiban él és az üzleti értékek fejlesztéséért Európában, Közel-Keleten és Afrikában.

Farkas István (Magyar Telekom)

Farkas István (Magyar Telekom)

Berenedezés üzemeltető specialista

2003-ban FiberNetZrt-nél üzemeltetési egység vezetőként, majd 2006-tól PR-Telecom Zrt műszaki területi vezetői pozícióban dolgozott. 2010-től a Magyar Telekom munkatársa, HFC technológia HOST-ONU üzemeltetésével, szakmai irányítóként és országos szakmai koordinátorként foglalkozik.

Szombathy Csaba (Budapesti Műszaki Egyetem)

Szombathy Csaba (Budapesti Műszaki Egyetem)

Rohde & Schwarz referencia labor vezetője

1999-ben végzett a BME-n Mikrohullámú híradástechnika szakon. A R&S referencia labort alapította és vezeti 2003 óta, a DRM konzorciumban a BME-t képviseli. Cégével a Szomel Kft-vel tolmács és fordítóirodai tevékenységet is végez, valamint több elektronikai áramkörfejlesztésben is dogozik. DVB, DRM és DOCSIS 3.1 rendszerek oktatását is végzi hazánkban és több külföldi országban egyaránt.

Putz József (Network Professionals Kft.)

Putz József (Network Professionals Kft.)

Ügyvezető

1983-ban diplomázott Győrben, a Széchenyi Egyetemen. Kábeltelevíziózással 1986 óta foglalkozik, nagy tapasztalatokkal bír műholdas televíziózás, IPTV, optikai távközlés és méréstechnika témakörökben. Foglalkozott hálózat tervezéssel, üzemeltetéssel, fejlesztéssel. Több nagyobb és kisebb cégnél szerezte tapasztalatait, melyet szívesen oszt meg, több oktatási intézmény vendég előadója.

Pester Attila (Teleste)

Pester Attila (Teleste)

Közép- és kelet-európai kereskedelmi igazgató

Az Óbudai Egyetemen okleveles közgazdász és műszaki menedzser diplomát szerzett. Több mint 15 éves gyakorlattal bír Broadband és Telekom hálózatok területén. Ez idő alatt hazánkban és külföldön részt vett több IPTV/OTT, triple-play és HFC hálózatok tervezésében, előkészítésében és szállításában. Jelenleg a finn Teleste cég közép- és kelet-európai értékesítési igazgatója, 17 országban felel az üzletfejlesztésért és a szlovén iroda irányítását látja el.

Olli Tuomela (Bridge Technologies)

Olli Tuomela (Bridge Technologies)

System Partner Manager

Több, mint 10 év tapasztalattal rendelkezik a telkommunikáció és a műsorszórás biztosítás területén. Behatóbb ismeretekre tett szert a vezető gyártók mint a Cisco, Ericsson, AppearTV, és Teleste digitális video broadcast rendszereinek üzemeltetéséről. A múltban betöltött már műszaki igazgató és termék menedzser pozíciókat, ahol az integrált digitalis video platform fejlesztéséért, továbbá a technológiai stratégiák meghatározásáért volt felelős. Jelenleg a digitalis media monitoring és analizáció rendszerek vezető gyártója, a Bridge Technologies értékesítőjeként az Európai és az Észak Amerikai régióért felel.

Gregor Smolej (Iskratel)

Gregor Smolej (Iskratel)

megoldás menedzser

Először az Iskratel DSLAM fejlesztő csapatába csatlakozott 2002-ben, majd a szélessávú hozzáférési megoldások termék menedzsere lett 2004-ben, ahol stratégiailag a legfontosabb SI3000 Lumia termékért felelt akkoriban. 2011-ben átkerült az Innbox üzleti osztályra, ahol a fejlesztői csapatot vezette és kifejezetten az FTTH hozzáadott értékeivel foglalkozott. Jelenleg az intelligens hozzáférési hálózatok és az okos otthon kidolgozásáért felelős, beleértve az xPON és lakossági IoT projekteket is.

Peter De Nijs (Arris)

Peter De Nijs (Arris)

Senior Sales Engineer

Mélyreható ismeretekkel rendelkezik a hozzáférési hálózatok szinte minden előfordulásáról és azok eszközeiről a DOCSIS-tól, az DSL-en és Wi-Fi-n át, a PON-ig. Előző munkaköreiben fogalakozott az említett technológiák ügyféloldali berendezéseivel is továbbá, korábban a cégcsoporton belül Pre-sales engineer pozíciót töltött be, amely során az MPEG enkóder, IP-STB, video és VoIP telefon rendszerekkel foglalkozott. Jelenleg a Senior Sales Enginieer pozicíót tölti be, az Arris bevezetett és a még bevezetésre váró új generációs eszközeiért felel, hálózati, központi és az előfizetői oldalon egyaránt.

Németh Miklós (FUSION-2000)

Németh Miklós (FUSION-2000)

műszaki vezető

Szakmáját vezetékes távközlési hálózatok szerelésével kezdte. 1998 óta foglalkozik optikai hálózatok szerelésével. 2000-ben alapította a Fusion-2000 Hálózatszerelő Bt-t, amelyben a cégvezetés feladatai mellett műszaki vezetési, szervezési feladatokat lát el. Számos projekt kivitelezésében vett részt, tapasztalatait a gyakorlatban szerezte.

a kerekasztal „lovagjai”:

Friedrich Attila (ViDaNet) műszaki igazgató

Friedrich Attila (ViDaNet Zrt.)
műszaki igazgató

Kozma Pál (PR-Telecom) stratégiai igazgató

Kozma Pál (PR-TELECOM Zrt.)
stratégiai igazgató

Somlai Gábor (Magyar Telekom)

Somlai Gábor (Magyar Telekom Nyrt.)
fejlesztési és üzemeltetési szakértő

Tarr János (TARR) tulajdonos, ügyvezető

Tarr János (TARR Kft.)
tulajdonos és ügyvezető igazgató

Veres Zoltán (UPC)

Veres Zoltán (UPC Magyarország Kft.)
Manager Projects & Solution CEE

Tarczi Csaba (Celldömölki Kábeltelevízió Kft.)

Tarczi Csaba (Celldömölki Kábeltelevízió Kft.) cégvezető

Putz József (NMHH)

Putz József (Network Professionals Kft.) ügyvezető
Kerekasztal moderátor